Slam Poetry

Poëzie hoeft niet saai te zijn. Dit bewijs ik aan de hand van een interactieve workshop slam poetry!

scroll naar beneden

Wat is slam poetry?

Slam Poetry is een combinatie van dichtkunst, voordracht en performance. Het woordje 'slam' komt van het Engelse werkwoord 'to slam', vrij vertaald: je volledig smijten in je tekst!

Een slamgedicht zal daarom dus altijd zeer energiek overkomen, veel ritme bevatten en je inhoudelijk bij de keel proberen grijpen. Ook intonatie en lichaamstaal zijn twee heel belangrijke aspecten bij deze dichtvorm.

Inhoud workshop

Tijdens een workshop slam poetry tracht ik de deelnemers dichter te brengen bij een slamgedicht dat niet enkel henzelf, maar ook het publiek raakt.

We gaan op zoek naar wat ieder van ons bezighoudt en aan de hand van amusante groepsoefeningen en creatieve schrijfopdrachten proberen we tot een krachtig eindresultaat te komen.

Voor wie?

Deze soort workshop is ideaal voor jongeren vanaf 14 jaar.

Voor een jongere leeftijd raad ik persoonlijk een rapworkshop aan, omdat hier meer bij het muzikale en creatieve aspect kan worden stilgestaan, en minder bij het inhoudelijke.

Ervaring

Al enkele jaren geef ik workshops slam poetry in scholen en culturele centra, maar ook in instellingen en op zomerkampen.

Een workshop samenstellen op maat van jouw school of organisatie, kan dus zeker en vast!

Prijs

Mijn doel is om zoveel mogelijk mensen te laten kennismaken met slam poetry, en poëzie in het algemeen. Daarom probeer ik altijd een prijs overeen te komen die haalbaar is voor beide partijen.

Stuur me een mailtje met daarin wat meer informatie over de organisatie, school of event waar de workshop zou doorgaan, en ik weet zeker dat we tot een akkoord kunnen komen 🙂.