Workshopgever & Content Creator

Overdag geef ik workshops rap en slam poetry aan jongeren en werk ik aan eigen creatieve projecten onder 'Het Charme Offensief'.

scroll naar beneden

Workshops

"Iedereen kan rappen, en poëzie is overal."

Vanuit deze overtuiging leer ik al enkele jaren jongeren op een creatieve manier rappen en slammen. Dit doe ik in scholen en culturele centra, maar ook op kampen en evenementen.

Meer info vind je hier!

E-workshop #rapinuwkot !

Interview BOTsing Magazine

In de nazomer van 2020 ging ik in gesprek met BOTsing, het driemaandelijkse magazine van de Gezinsbond voor ouder met tieners. Hierin bespreek ik mijn passie voor taal, de creatieve schrijfworkshops die ik al enkele jaren geef aan jongeren, en de reden waarom ik schrijf.

Je kan het interview hier doorbladeren, en hier downloaden.

Beoordelingen

"Jan is iemand die echt feeling heeft voor “the job”. Doordat de opbouw van de workshops zo doordacht en gradueel is, verleggen de leerlingen – zo goed als zonder het te beseffen – hun grenzen."

"Een zeer aangename en leerrijke ervaring, voor zowel mijn leerlingen als voor mezelf!"

Maaike Goossens

Leerkracht Nederlands, Lyceum Durlet (Antwerpen)

Avatar Maaike Goossens

"Fris en fruitig, hip en heilzaam, verrijkend en vernieuwend,… Dit zijn slechts enkele bejubelende adjectieven die terecht een workshop slam poetry van Jan beschrijven. NB: niet enkel volgens de leerkracht Nederlands, de leerlingen waren erg enthousiast en onder de indruk…"

"Een aanrader!"

Romina Dierickx

Leerkracht Nederlands-Frans-Engels, PISO (Tienen)

Avatar Romina Dierickx

"Het was super leuk! Ik wist zelfs niet dat je zo snel een rap kon maken. Ik ben nu ook begonnen met rappen, super tof."

Zoë

Leerling (10 jaar) Basisschool De Fruitboom, Sint-Truiden

"In het kader van het project cultuur leefden de leerlingen van het eerste jaar zich een halve dag in in hedendaagse muziekvormen. Met een 15-tal leerlingen waagden we ons aan een workshop rappen."

"Jan, zelf rapper, liet ons op een leuke manier binnentreden in zijn wereld."

"Eerst en vooral kregen we een interessant stukje geschiedenis over het ontstaan van de rapmuziek. Nadien legde hij, aan de hand van voorbeeldjes, de basisregels uit."

Lieve Landuydt

Leerkracht Frans, Regina Pacis (Hove)

"SU-PER hartelijk bedankt, de kinderen hebben genoten, wij hebben genoten, kortom: een zeer geslaagde workshop!! Iets waar wij als juf minder in thuis zijn dus zeer uitdagend voor iedereen! 🙂"

Severine Ophoff

Juf, Sint-Jozefschool (Ukkel)

Avatar Severine Ophoff

"Ik vond de workshop leerrijk en goed gebracht. Jan wekte de interesse op bij onze jongens door de mix van in te gaan op hun verhalen en zijn ervaring."

Veerle Vandenbosch

Jongerenbegeleidster Gesloten Jeugdinstelling 'De Grubbe' (Everberg)

Avatar Veerle Vandenbosch

"Nogmaals bedankt om te komen! De leerlingen hebben nog lang over je workshop gepraat. Ze vonden het echt geweldig."

Sabrina Haenen

Leerkracht Nederlands, Mater Dei Instituut (Sint-Pieters-Woluwe)

Avatar Sabrina Haenen

“Hij was heel enthousiast en had de leerlingen mee. Er was veel participatie, op een muzikale manier waren de leerlingen ook met Nederlands bezig zonder zich daar bewust van te zijn. Het was top!”

Juf

GLS Koningin Astridschool

Content Creaties

Naast workshops creëer ik ook graag content voor bedrijven, organisaties en verenigingen.

Zo maakte ik in het najaar van 2020 een slamtekst voor de UCLL rond diversiteit, corona en verbinding, om zo alle medewerkers en leerlingen een hart onder de riem te steken.

De video kan je hier bekijken!

Voor het 'Weg met Jongeren'-project van Toerisme Vlaanderen, een campagne die meer jongeren naar musea tracht te krijgen, maakte ik in april 2021 een slamgedicht gericht naar alle museumdirecteuren in Vlaanderen.

Meer info vind je hier

Geïnteresseerd in een samenwerking? Contacteer me hieronder!

Eerder werkte ik o.a. al samen met: